Traditionele Turkse koffie 100 gram 100% Brazil 17/18 arabica
- 100% Brazilie
TURKSE KOFFIE WORDT ALS VOLGT BEREID:
- Giet het water in de cezve (circa 50 ml per kopje).
- Voeg suiker naar smaak toe en roer tot de suiker is opgelost.
- Breng aan de kook en neem de cezve van het vuur. Voeg een koffielepeltje koffie per persoon toe, plus een extra koffielepeltje.
- Breng de koffie twee keer achter elkaar aan de kook en vergeet niet daartussen in de cezve van het vuur te nemen en het schuim te verwijderen dat zich heeft gevormd. Goed roeren!
- Vervolgens wordt de koffie twee keer achter elkaar gekookt waarbij de cezve tussen de twee kookbeurten van het vuur genomen wordt. Er kan gekozen worden het schuim te verwijderen of het behouden alvorens de koffie goed door te roeren
- Giet de koffie vervolgens ongefilterd in de kopjes
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.