Geschiedenis van koffie!

De geschiedenis van koffie gaat terug naar het oude Ethiopië, waar het volwassen is geworden in het wild. Volgens de legende ontdekte een herder genaamd Kaldi dat hij meer energie kreeg nadat ze koffiebessen hadden gegeten. Kaldi vertelde dit aan lokale monniken, die de begonnen bessen te gebruiken om een ​​drankje te maken dat hen hielp om langer wakker te blijven tijdens het bad.

Vanuit Ethiopië verspreidde koffie zich naar de Arabische wereld, waar het al snel populair werd als een drankje met stimulerende eigenschappen. In de 15e eeuw begonnen de Arabieren koffiebonen te roosteren en te malen, en ze begonnen koffiehuizen te openen waar mensen samen konden komen om koffie te drinken en te socializen.

Vanuit de Arabische wereld verspreidde koffie zich naar Europa en de rest van de wereld, waar het al snel een van de meest populaire aankopen werd.Tijdens de koloniale periode werd koffie een belangrijk exportproduct voor veel landen in Zuid-Amerika en Afrika.

Vandaag de dag is koffie een van de meest geconsumeerde dranken ter wereld en is het een belangrijk onderdeel van vele culturen.

Dit bericht is gepost in News. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *